Подвійна користь для України. МЗС створює нові можливості для українських компаній завдяки виходу на ринок закупівель ООН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до учасників Одеської виставки закупівель та постачальників ООН, яка відбулась 16 жовтня за спільної ініціативи МЗС України та Офісу ООН в Україні.

Захід зібрав понад 200 представників бізнес-спільноти південних регіонів України, а також співробітників закупівельних підрозділів агенцій ООН, що працюють в нашій державі.

Міністр наголосив на потребі ООН в українських товарах та послугах та їхній відповідності найвищим критеріям якості.

«Товари, які ООН закуповує для надання гуманітарної допомоги в Україні та подальшої відбудови мають максимально походити саме від українських постачальників. Це подвійна користь для України», — відзначив Дмитро Кулеба.

У рамках виставки відбулася практична сесія для бізнесу з реєстрації на платформі Глобального ринку ООН та персональні консультації представників агенцій ООН для українських підприємців, які розпочинають чи розвивають взаємодію з ООН.

«Реалізація цього проекту у подальшому продовжиться в інших регіонах України», - запевнив Міністр.

Довідково

Одеська виставка закупівель та постачальників ООН проводиться за спільної ініціативи МЗС України та Офісу ООН в Україні. Залученню бізнес кіл сприяли Одеський бізнес-клуб, ГО «Об’єднані активності» та Київська торгово-промислова палата України. Організаційне сприяння надала Одеська обласна військова адміністрація.

Мета заходу – нарощування обсягу контрактів ООН з українським бізнесом через подолання недостатнього рівня обізнаності підприємців щодо процедур та гарної практики закупівель ООН та наведення мостів між українськими компаніями - потенційними підрядниками та замовниками - агенціями ООН.

Перший захід в рамках згаданої ініціативи був проведений в Києві в березні 2023 року.

За підсумками 2022 року обсяг закупівель ООН в Україні через платформу Глобального ринку ООН зріс удвічі і склав 474 мільйони доларів.

Джерело: Урядовий портал